AHLI JAWATANKUASA










PENASIHAT I

Nama: Tn. Hj. Md. Seri bin Kussen@Kusin
Alamat Rumah: No. 4, Jalan Gapi 2A/11, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pesara.
Alamat Tempat Bekerja: -
No. Telefon Bimbit/Rumah: 012-3331568
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: persaga2a@gmail.com .


PENASIHAT II

Nama: Shamsul Bahari bin Dahalan
Alamat Rumah: No. 31, Jalan Gapi 2A, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pensyarah
Alamat Tempat Bekerja: Darul Quran JAKIM, Jalan Hamzah, Ampang Pecah, 44000 Kuala Kubu Bharu, Selangor.
No. Telefon Bimbit/Rumah: 019-2764241
No. Telefon Pejabat:
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: shamsul@islam.gov.my .


PENGERUSI

Nama: Din bin Che Lah
Alamat Rumah: No. 22, Jalan Gapi 2A/5, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pesara.
Alamat Tempat Bekerja: -
No. Telefon Bimbit/Rumah: 013-3450144
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: persaga2a@gmail.com .


NAIB PENGERUSI

Nama: Ab. Rahim bin Ab. Aziz
Alamat Rumah: No. 29, Jalan Gapi 2A, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pesara
Alamat Tempat Bekerja: -
No. Telefon Bimbit/Rumah: 012-2770589
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: rahim9957@gmail.com atau arahimaaziz@yahoo.com


SETIAUSAHA

Nama: Mohd. Nasuha bin Biran
Alamat Rumah: No. 3, Jalan Gapi 2A, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pesara.
Alamat Tempat Bekerja: -
No. Telefon Bimbit/Rumah: 019-3293939
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: firsthub@gmail.com .


BENDAHARI

Nama: Abd. Rauf bin Abu
Alamat Rumah: No. 13, Jalan Gapi 2A/7, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Technical.
Alamat Tempat Bekerja: Resort World Bhd., Genting Highland.
No. Telefon Bimbit/Rumah: 017-3305313
No. Telefon Pejabat: 03-61011118 samb. 58222
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: persaga2a@gmail.com .


PENOLONG SETIAUSAHA

Nama: Zaril Faizal bin Zaral Gaffar
Alamat Rumah: No. 6, Jalan Gapi 2A, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pensyarah
Alamat Tempat Bekerja: Jabatan Kejuruteraan Awam, Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Persiaran Usahawan, Seksyen U1, 40150 Shah Alam, Selangor.
No. Telefon Bimbit/Rumah: 013-2572406
No. Telefon Pejabat: 03-51634000
Laman Web: zarilfaizal-forestdweller.blogspot.com
E-mail: zarilfaizalpsa@gmail.com atau zarilfaizalpsa@yahoo.com .


KETUA BIRO KEBAJIKAN DAN HELWANI

Nama: Ismail bin Sumadi
Alamat Rumah: No. 27, Jalan Gapi 2A, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Usahawan (Berniaga sendiri)
Alamat Tempat Bekerja: No. 10, Bazar Taman Greenwood, 68100 Batu Caves, Selangor.
No. Telefon Bimbit/Rumah: 019-2924747
No. Telefon Pejabat: 019-2924747
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: persaga2a@gmail.com .



KETUA BIRO AKTIVITI KEROHANIAN DAN INSANIAH

Nama: Mazlan bin Samah
Alamat Rumah: No. 7, Jalan Gapi 2A/4, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Store Keeper
Alamat Tempat Bekerja: TT Packaging Sdn. Bhd., 36 Jalan Jasmine 3, Bukit Beruntung, 48300 Rawang, Selangor.
No. Telefon Bimbit/Rumah: 019-2752253
No. Telefon Pejabat: 03-60282988
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: mazlansamah@yahoo.com .


KETUA BIRO SUKAN DAN REKREASI

Nama: Asmadi bin Harizan
Alamat Rumah: No. 8, Jalan Gapi 2A, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pekerja Awam
Alamat Tempat Bekerja: Majlis Daerah Hulu Selangor, Jalan Bukit Kerajaan, 44000 Kuala Kubu Bharu, Selangor.
No. Telefon Bimbit/Rumah: 017-3906630
No. Telefon Pejabat: 03-60641331
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: asmadiharizan06@gmail.com .


KETUA BIRO PERHUBUNGAN AWAM DAN PENERBITAN

Nama: Ab. Rahim bin Ab. Aziz
Alamat Rumah: No. 29, Jalan Gapi 2A, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pesara
Alamat Tempat Bekerja: -
No. Telefon Bimbit/Rumah: 012-2770589
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: rahim9957@gmail.com atau arahimaaziz@yahoo.com


KETUA BIRO PENDIDIKAN DAN PERKEMBANGAN POTENSI INDIVIDU

Nama: Hamzah bin Hamdan
Alamat Rumah: No. , Jalan Gapi 2A/5, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan:
Alamat Tempat Bekerja: -
No. Telefon Bimbit/Rumah:
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: persaga2a@gmail.com .


KETUA BIRO KESELAMATAN DAN KESEDARAN SIVIK

Nama: Mohd. Yunus bin Mohd. Isa
Alamat Rumah: No. 28, Jalan Gapi 2A/11, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pesara
Alamat Tempat Bekerja: -
No. Telefon Bimbit/Rumah: 013-6036188
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: persaga2a@gmail.com .


PEMEGANG AMANAH I

Nama: Zainal Abidin bin Muningin
Alamat Rumah: No. 28, Jalan Gapi 2A/4, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pembantu Meteorologi
Alamat Tempat Bekerja: Bahagian Alatan dan Penyelenggaraan, Ibupejabat Jabatan Meteorologi, Jalan Sultan, 46667 Petaling Jaya, Selangor.
No. Telefon Bimbit/Rumah: 012-7372917
No. Telefon Pejabat: 603-70968344
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: zainalam@met.gov.my


PEMEGANG AMANAH II

Nama: Mohyiddin bin Mohamad
Alamat Rumah: No. 36, Jalan Gapi 2A, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Pesara
Alamat Tempat Bekerja: -
No. Telefon Bimbit/Rumah: 017-3787190
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: persaga2a@gmail.com .


PEMEGANG AMANAH III

Nama: Mohd. Iszuan bin Ab. Rahim
Alamat Rumah: No. , Jalan Gapi 2A/4, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Customer Service / Enterprise Team
Alamat Tempat Bekerja: Digi Telecommunication Sdn. Bhd., Lot 30 Jalan Delima, Subang Hitech, Shah Alam, Selangor.
No. Telefon Bimbit/Rumah: 016-2150362
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com
E-mail: isz_i1@digi.com.my .


PEMERIKSA KIRA-KIRA I

Nama: Mohd Yusof B. Kalikurahman
Alamat Rumah: No.16, Jalan Gapi 2A/4, Perumahan Antara Gapi, 48200 Serendah, Selangor.
Pekerjaan: Executive
Alamat Tempat Bekerja: Perodua Manufacturing Sdn. Bhd., Locked Bag 226, Sg. Choh Mukim Serendah, 48009 Rawang, Selangor
No. Telefon Bimbit/Rumah: 012-6943964
No. Telefon Pejabat: -
Laman Web: pps2antaragapi.blogspot.com


PEMERIKSA KIRA-KIRA II
(kosong)


49 comments:

  1. penduduk perihatin6 October 2011 at 07:48

    makin licin lah botak sirahim tu. tobat-tobat lah dok laga orang sana sini...sebelum maut menjemput dah-dah lah buat keje neraka. Kami tak suka orang yang menumpang rumah anak jadi ajk. dah lah pengerusi pak din disesah orang johor. penduduk bukit beruntung pun menyampah tengok muka dia. tu si mohyiddin tu udah-udah lah. balik lah kerumah sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. stakat taip kata2 nista ni anak aku pun pndai (klau disuruh). x pyah nk tnjuk gmpaq dlm blog.. x hebat mane pun. :p

      Delete
  2. Woiiii!!!!!,

    Ko cakap berlapik.
    Ko berani kutuk Orang tua aku.
    Aku dah kata dari dulu jangan sesekali sebut nama orang tua aku. Ko dah kacau keluarga aku.

    Ini anak dia, mau jumpa dengan korang SRS.

    Aku bagi ko masa 2 hari je untuk mengaku. Kalu tak aku carik kau sampai dapat. satu gapi aku gegar sampai aku dapat kau !!!

    Sebab ini dah jadi personal.

    ReplyDelete
  3. Buat Renungan bersama:
    Tenangkan fikiran, luaskan bacaan & rujukan sebelum membuat pendirian, kesimpulan & keputusan. Tenangkan jiwa sebelum bertindak, dengan itu sebarang kesan, implikasi & tindakbalas dari keputusan, pendirian dan tindakan itu akan dapat dihadapi dengan tenang, kukuh pendirian dan masih mampu tidur & meneruskan kehidupan dengan normal...dipetik dari FB UZAR.

    ReplyDelete
  4. Saya daripada ID. Kan syok jika ada satu blog / laman web untuk semua seksyen kat antara gapi. Tapi apa hal lak nak gaduh gaduh ni. Kalah.... bertanding lagi masa hadapan. Kena akur

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kpd sume.Saya Syikin dr Hong Leong Bank Serendah. Kami disini ada promosi utk pesara kakitangan kerajaan atau askar. Kepada siapa saya ingin rujuk. Disini saya sertakan no.telefon saya 03-60813182(SYIKIN).

    ReplyDelete
  6. Kalah ke? mungkin kalah lagi kot?kalau org dah tak percaya ko buat la mcmne sekali pun.Tapi kalau nak kuasa gak?kita bg...tp...kalau rasa tak bleh buat kerja atau nakkan kuasa je & tak reti buat kerja baik takyah!Bercakap mmg separuh org pandai tp belum tentu reti buat kerja.

    ReplyDelete
  7. haku naik pelik sapa gila kuasa?gila apa korang ni.. yg gila kuasa biro keselamatan persaga la..collect duit mana resit aku woi...aku bayar duit masuk poket sendiri ke?sudahlah lepas ni aku suruh SRS lagi bagus free..jer tak payah bayor.free/percuma/gratis kih..kih..kih

    ReplyDelete
  8. penduduk prihatin ~> "JANGAN LANGSI SANGAT!" x pyah nk cter psal 'botak' org, x pyah nk tntukan sape jd AJK, x pyah nk ungkit sape kne sesah kt johor & x pyah nk kcoh sngt psal org2 bkt beruntung yg mnyampah tgk muka. lg bgus tutup je SRS tu. hrapkan stiker je.. ape pun x boleh. :(

    p/s: long live PERSAGA! ;)

    ReplyDelete
  9. Renungan buat kita semua..warga Gapi...Akhlak bukan sahaja penting untuk kehidupan di akhirat tetapi juga untuk kehidupan di dunia.Akhlak adalah penanda aras yg menentukan sama ada kita mendapat Rahmat atau sebaliknya dengan kedatangan Islam.Selagi ada akhlak dlm kehidupan,maka selagi itulah ada Rahmat.Sebaliknya andai akhlak sudah tiada,maka itu bererti Rahmat sudah dicabut dalam kehidupan.Satu umat akan jatuh apabila runtuh akhlaknya...

    ReplyDelete
  10. SALAM...SY NAK CARI RUMAH SEWA DI SEKITAR ANTARA GAPI....JIKA ANDA ADA INFO MOHON BAGITAU SY BOLEH...KERJASAMA DARI ANDA SEMUA AMAT DI HARGAI...TQ ;)NI ALAMAT EMAIL SY qistina_adrieana@yahoo.com...

    ReplyDelete
  11. Salam sejahtera. Saya ingin mencari rumah sekitar antara gapi dalam 7 buah kerana kawan2 termasuk saya nk duduk sana. So sape klau ada, ples inform. Kami diberi masa sehingga hjung bulan 3 ni. Mintak jasa sape2 yang berkenaan cz saya dapat tahu antara gapi masih ada rumah yang kosong nk disewakan. Mudahla klu ada blog macam ni. Sila hubungi saya di 013-4421843 @wizuroi@gmail.com

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum...saya azmi, ingin mencari rumah sewa di kawasan antara gapi...jika ada, tlong hubungi saya..014-5061156..

    ReplyDelete
  13. As salam.. saya sedang nebcari rumah sewa dia area antara gapi and serendah. hubungi saya Pn.Hartini jika ada kekosongan. HP: 0122849870 .Urgent . date :20/09/2013

    ReplyDelete
  14. As salam.. saya sedang nebcari rumah sewa dia area antara gapi. hubungi saya Pn.Salma jika ada kekosongan. HP: 0193697661.
    Urgent . date :27/10/2013. Untuk kemasukan bulan 11. Please ye.

    ReplyDelete
  15. Salam...saya nak cari rumah sewa tuk kemasukan bulan feb 2014..bajet sewa bulanan rm350..kalo ada,sms saya di 0139241075 -hafizah-..urgent!!!

    ReplyDelete
  16. salam saya nk cari rumah sewa tuk kemasukan bln mac 2014..bajet sewa bulanan dlm rm350 max rm500..kalu ada sms saya di 0126794310 hafishah...urgentt!!!!

    ReplyDelete
  17. Hi, saya duk cari rumah sewa secepat yang mungkin dan sewa bulanan maximum rm500.... 4bilik 3 bilik air... kalau ada tolong call atau sms saya di 0174511254 mahis... perlukan segera.... terima kasih...

    ReplyDelete
  18. Salam..saya ada rumah untuk di sewa di antara gapi sek 1e rumah teres 1 tingkat 3r 2b untuk kemasukan bln ogos 2014
    sewa : rm450
    Deposit 2+ 1 utiliti rm 200
    sila hubungi : 0176649992 - ida
    0176940092 -malek
    *jika hubungi waktu office sila sms shj..tq

    ReplyDelete
  19. assalam...rumah untuk di jual dekat area ni xde ke?

    ReplyDelete
  20. askm....saya azlan dr shah alam ingin cari umah sewa di antara gapi secepat mungkin...bajet bulanan rm 500 ..kalo bley umah umah teres 2 tingkat...sila Call saya --0178710040

    ReplyDelete
  21. assalam..saya ingin mencari rumah utk di jual sekitar antara gapi..yg single storey kalau boleh...bajet dlm 160k..kalau ade call saya..mohsin-013344669

    ReplyDelete
  22. salam..saya ingin mencari rumah sewa di antara gapi..kemasukan untuk bulan january 2015..kalau ada call saya muhamad 0129492232

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekiranya masih belum mendapat rumah sewa, saya ada rumah teres link 2 tingkat untuk disewa di Antaragapi. Sekiranya berminat telefon Khaery 019257854

      Delete
  23. Salam. Sy mencari rumah sewa setingkat di antara gapi. Urgent. Call/sms 0196880124

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum owner LILY 2 ANTARA GAPI.
    Saya ingin mencari rumah sewa / jual di antara gapi..kemasukan untuk bulan january 2015..kalau ada call saya wira 017-2254560

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum.saya sedang mencari rumah sewa satu tingkat di antara gapi(urgent).kalau ada maklumat bolehlah hubungi saya di 013-246 6299(encik sufian) atau 012-398 8003(puan eli).

    ReplyDelete
  26. Salam..saya sedang mencari rumah untuk disewa di antara gapi segera. Mohon hubungi saya jika ada..terima kasih
    pn.aida 0199323449

    ReplyDelete
  27. Salam, saya mencari rumah sewa area antara gapi...sila pm saya..
    Khairul - 0179529098

    ReplyDelete
  28. Saya ada rumah teres link 2 tingkat (Cahaya Hati) di Seksyen 2A untuk disewa. Untuk keluarga muslim sahaja. 4 bilik tidur dan 3 bilik air. Sekiranya berminat sila tel/sms/whatsapp Khaery 0192578564.

    ReplyDelete
  29. salam..sy mencari umh sewa area serendah..sudah berkahwin..kemasukan 2/2015..sekiranya ada,,sila vontact sy,,018-2562130..tq

    ReplyDelete
  30. Salam. Kalau ada yg mencari rumah di antara gapi untuk 2015, boleh refer di link ni http://t.co/5PSTgl4d5p
    Atau whatsapp/sms/col 011-16054234

    ReplyDelete
  31. salam jika ada rumah untuk dijual bawah 250k, sila hubungi saya 0193653026

    ReplyDelete
  32. Salam, saya mencari rumah sewa area antara gapi & Serendah... kalau ada kekosongan utk bln may (Mid) @ jun 2015

    ReplyDelete
  33. Salam. Saya ingin menjual rumah jenis semi d. Single storey di antara gapi.

    Untuk maklumat lanjut dan jika anda berminat boleh call/whatsapp 0126970444

    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..masih ada lg ke rumah utk dijual..tq

      Delete
  34. salam... sy nana sedang cari uma area antara gapi... bleh whatsapp sy klo ade uma sewa ea.. kemasukan secepat mgkin.. 01123460311

    ReplyDelete
  35. Salam...sy sedang mencari rumah sewa area antara gapi & batang kali..klu ada....

    ReplyDelete
  36. Salam...sy sedang mencari rumah sewa area antara gapi & batang kali..klu ada....

    ReplyDelete
  37. Saya nak beli rumah di Gapi, dah lama mencari, bajet 300k..call/whatsapp saya 0183701380

    ReplyDelete
  38. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  39. Salam sy sdg crik umh sewa single storey / semi d 1 tgkt di antaragapi. Kemasukan hjg apr 16. Sy dr selesa hillhomes, bkt tinggi n kerja di gombak. Wan 0192503922

    ReplyDelete
  40. Salam sy sdg crik umh sewa di area antaragapi. Kemasukan jun atau july 2016. Izuan 0163372644

    ReplyDelete
  41. AsSalam,sy mencari rumah sewa di kawasan antara gapi,kemasukan July 20016,,aziz 0126279642

    ReplyDelete
  42. AsSalam,sy mencari rumah sewa di kawasan antara gapi,kemasukan jan 2017.... 0194441991-shah

    ReplyDelete
  43. Assalamualaikum .mencari rumah sewa di ant gapi. Kemasukan segera. 019-7203203

    ReplyDelete
  44. salam. sy mencari rumah di antara gapi. kemasukan segera. 014-5075566 puan siti

    ReplyDelete

Search This Blog

PANORAMA ANTARA GAPI

Perumahan Antara Gapi, Serendah merupakan satu kawasan yang berkonsepkan panorama alam tropika, satu konsep 'hijau' yang diketengahkan oleh pihak Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dalam memelihara alam sekitar. Koleksi foto dibawah ini menggambarkan senario yang indah dan damai di Antara Gapi ini.

KOLEKSI TERBITAN PERSAGA

Untuk makluman para penonton dan warga Seksyen 2A khususnya, mulai pada 29 Julai 2011, semua episod-episod terbitan PERSAGA yang telah berlalu akan dimuatkan di dalam ruangan KOLEKSI TERBITAN PERSAGA ini.

Kepada sesiapa yang ingin mengulangtayang bolehlah memilih siaran yang hendak ditonton dengan meng'klik' pada klip video yang betul di bawah ini.

Pos Yang Terhangat